top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEdwin van der Toolen

Nieuwe hilarische YouTube-serie: ‘Edwin en Robin Op Dolle Toeren'

Bijgewerkt op: 25 mrt.


In de nieuwe YouTube-serie ‘Edwin en Robin Op Dolle Toeren’ verruilen boezemvrienden Edwin van der Toolen en Robin Klaverkamp voor heel even hun ‘normale’ leven. De van oorsprong zanger en ouderenverzorger komen met hun kanariegele camper op de leukste (on)bekende plekjes van Nederland. Elke aflevering worden ze verrast met de meest uiteenlopende activiteiten, die ze soms bij een gezin, soms bij een vereniging of zelfs zo nu en dan bij een bedrijf moeten uitvoeren. Ze draaien een dag (en nacht) volledig mee en komen zo meer te weten over de mensen die ze tijdens hun bezoekjes ontmoeten. Naast het lachen, gieren en brullen steekt het duo ook serieus de handjes uit de mouwen, dit alles voorzien van commentaar door de gerenommeerde en bekende voice-over: Rinie van den Elzen.


Eerste stop: dé havenstad van Nederland!

In de eerste aflevering ‘Edwin en Robin Op Dolle Toeren’ komen Edwin en Robin terecht op hun thuisbasis, de havenstad van Nederland; Rotterdam. In hun camper rijden ze in alle vroegte naar de Binnenrotte; met 465 kramen en gemiddeld 70.000 bezoekers de één na grootste markt van Nederland. Daar maken ze een praatje met een aantal marktbezoekers, is er tijd voor een vette haring en belanden ze in een strookwafelkraam waar ze de hardwerkende Anita helpen met het maken van warme stroopwafels voor haar klanten.


Met gevaar voor eigen leven

In de middag is het tijd voor wat beweging en gaan Edwin en Robin naar het klimbos. Aan de rand van de Kralingse plas, in het groene bos, vind je de welkbekende ‘Fun Forest’. Met instructeur Jasper beleven ze hilarische avonturen. Na al het klimmen en klauteren brengen ze een bezoek aan Gerda Lems, Rotterdamse pur sang en Feyenoordsupporter tot op het bot. Met een speklapje en een sateetje op het bord neemt Gerda het tweetal mee in de wereld van kamperen en Feyenoord.


Zware (Griekse) nacht in Rotterdam

Als de avond is gevallen kruipen Edwin en Robin in de huid van Griekse goden en komen ze terecht in een kroeg vol met panterprintjes aan de wand. Zitten ze hier wel goed? Met hun outfit en humor weten ze de stamgasten aan het lachen te krijgen en weten ze een beroemd oude Griekse traditie doen herleven. Met de Griekse alcoholische anijsdrank nog zwaar op de maag zoekt het duo het de volgende dag hogerop en gaan ze met de watertaxi richting de hoogste toren van Nederland, de Euromast. Eenmaal daar stappen ze in de roterende glazen lift, de Euroscoop, die hen helemaal naar de top brengt op 185 meter hoogte.


De eerste aflevering is te zien op dinsdag 21 maart 2023, vanaf 19:00 uur via YouTube17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page