top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEdwin van der Toolen

Holland on fire is nu uit!

Geen voetbal zonder doelpunt en geen Oranjegevoel zonder feesthit. Met zijn nieuwe single ‘Holland on Fire’ lijkt Edwin van der Toolen letterlijk en figuurlijk goud in handen te hebben. “Dit wordt hopelijk het nieuwe strijdlied voor ieder sportevenement dat maar een beetje Oranje is.”


Of het nu gaat om het behalen van successen van het Nederlands Elftal op het EK, Max Verstappen die een race wint, het winnen van een medaille op de Olympische spelen of een ander Oranje prestatie, bij ieder hoogtepunt zullen de herkenbare klanken uit het refrein luid door alle speakers knallen! Althans, als het aan Edwin van der Toolen ligt. “Dit nummer is meer dan alleen voetbal. Ik hoop dat sportminnend Nederland het lied zal omarmen. Ieder kampioenschap heeft op zichzelf al een hoog kippenvel gehalte, maar als Holland On Fire straks ook nog eens massaal en luidruchtig wordt meegezongen…”

Strijdlied Als het oranje shirt uit de kast getrokken kan worden ontstaat er steevast een strijdlustig gevoel. Dat vormde dan ook de basis voor ‘Holland On Fire’. “Ik wilde met Holland On Fire de vechtlust uitstralen. Samen staan we sterker dan alleen, zeker in een oranje tenue. Naast het aanmoedigen van de Nederlandse sporters op jacht naar goud, zijn wij Nederlanders ook heel goed in het maken van één groot Oranjefeest. In een stadion, op het plein of ergens in een kroeg en zelfs nu nog even thuis. Als je er goed over nadenkt hebben wij al goud in onze handen, namelijk dat vloeibare goud.”

Platform voor Oranjefans

Naast een geweldige single en een spectaculaire videoclip is er ook de website www.hollandonfire.nl gelanceerd, waarbij sportfanaten terecht kunnen voor actuele speelschema’s, Oranjemuziek en nog veel meer. Voor de echte diehards die maar geen genoeg kunnen krijgen van de Oranje gekte is er ook een TikTok account ingericht waarop je de leukste ‘Holland On Fire’-momenten, dansjes en sporthoogtepunten uit heden en verleden kunt vinden.


Beluister Holland On Fire hier:

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page